Stichting Thuiszorg voor huisdieren biedt een blijvend thuis aan katten en honden met gedragsproblemen en/of suikerziekte die niet herplaatsbaar zijn en vangt tijdelijk katten op met een medische zorgvraag die wel herplaatsbaar zijn, met de nadruk op katten met suikerziekte.
Jaarverslag 2019
Jaarverslag 2020
Wij hebben sinds 1/1/2020 de ANBI status!

fiscaal nummer: 859439148
Doelstellingen
- Een kwalitatief goed leven bieden aan de vaste bewoners.
- Zorgen dat zoveel mogelijk katten met gedragsproblemen en/of een medische zorgvraag bij hun baasje kunnen blijven wonen, zodat herplaatsen niet noodzakelijk is.
- Zoveel mogelijk diabeteskatten opvangen en indien mogelijk herplaatsen.
- Baasjes van (geadopteerde) diabeteskatten begeleiding bieden, naast de zorg van hun dierenarts.
- Zorgen dat de stichting bekend is in heel Nederland.
Dit alles zonder winstoogmerk!
Hoe gaan we deze doelstellingen behalen?
- De vaste bewoners worden minimaal 1x per jaar gezien door de dierenarts. Wij werken samen met dierenartspraktijk van Zwol in Vlaardingen. Alle dieren krijgen de juiste medische dagelijkse verzorging. Wij houden ons aan ‘de regels’ van de faculteit Diergeneeskunde wat betreft dierenwelzijn (zie: https://www.uu.nl/organisatie/faculteit-diergeneeskunde/dierenwelzijn). Bestuursleden Chantal en Ellen overleggen regelmatig over de kwaliteit van leven van de aanwezige dieren en beslissen samen of ‘het genoeg is geweest’.
- Veel dieren kunnen thuis blijven wonen als de eigenaren hulp krijgen met bijvoorbeeld medicatie toedienen. Chantal (oprichter en voorzitter) verzorgt zieke katten en andere dieren aan huis.
Als mensen een vergoeding kunnen betalen, betalen zij een vergoeding direct aan de stichting. Als de mensen aantoonbaar geen vergoeding kunnen betalen, is de medische verzorging gratis. We willen in de periode 2020-2022 meer vrijwilligers vinden om de groeiende vraag naar thuiszorg voor huisdieren aan te kunnen blijven bieden.
Op dit moment bieden wij de thuiszorg aan in Rotterdam en directe omgeving. Wij willen graag uitbreiden, maar dit is een lange termijn doel. - Op dit moment verblijven de vaste bewoners en pleegdiabeteskatten bij Chantal thuis in de opvang. Er wordt hard gewerkt aan het krijgen van een grotere woning, zodat meer diabeteskatten opgevangen kunnen worden bij Chantal. Ook willen we in 2020-2022 meer pleeggezinnen vinden die een diabeteskat in huis willen nemen (eventueel met financiële hulp van de stichting).
- Baasjes die een diabeteskat bij de stichting hebben geadopteerd weten dat zij altijd contact op kunnen nemen met de stichting via telefoon of e-mail.
- In 2020-2022 willen wij onze flyers opsturen naar dierenasielen in Nederland en naar Nederlandse dierenartsen voor gezelschapsdieren. Wij zullen per provincie zoeken naar zoveel mogelijk asielen en dierenartsen via Google.
Missie
We vinden het heel belangrijk dat ieder dier met gedragsproblemen en/of een medische zorgvraag (zoals diabetes) een eerlijke kans krijgt op de juiste (medische) verzorging.
Onze missie is dat geen enkele diabeteskat ingeslapen wordt voordat alle opties, zoals alle mogelijkheden tot herplaatsen, serieus in overweging zijn genomen!
Inkomsten
Onze inkomsten hebben verschillende bronnen:
- Chantal (oprichter en voorzitter) verzorgt zieke katten aan huis tegen een vergoeding. Deze vergoeding gaat geheel naar de stichting.
- Aan de eigenaren van diabeteskatten die worden afgestaan aan de stichting vragen wij een donatie.
- We vragen een donatie aan de nieuwe eigenaren van de geadopteerde diabeteskatten.
- Wij verkopen onder andere kattenspeeltjes en boeken via de stichting.
- Ook hopen we in de periode 2020-2022 een aantal vaste donateurs te krijgen.
- We hopen sponsoren te vinden en bijvoorbeeld benificiant te worden bij Stichting Dierenlot.
- Via Stichting DierenDonatie.nl zamelen we geld in voor bijvoorbeeld dieetvoer.
Kosten
Alle inkomsten komen ten goede van de vaste bewoners en pleegdiabeteskatten!
Het geld wordt grotendeels uitgegeven aan voeding, medicatie en dierenartsbehandelingen en de dagelijkse verzorging. Een klein deel van het geld gaat naar kosten aan de auto en benzine en in 2020-2022 gaat er ook een deel van de inkomsten naar huisvesting en promotie.